kabar

Subaru Plans Hotbo Turbo Anyar 400 400 Kanggo Utas-Gen WRX STI

2020-04-13 Author:Peter Lyon Source:https://www.forbes.com/sites/peterlyon/2020/02/22/subaru-plans-hot-new-400-horsepower-boxer-turbo-for-next-gen-wrx-sti/?fbclid=IwAR3JCU2-MXwdKgtDJeGS-V4353_2jO6fJUNZys2eyx55FhvWuW8qAytZs1E#4092464923f9

Plancong Subaru Panas Anyar 400

Turbo Kothak Petugas

Kanggo Next-Gen WRX STI


Mobil olahraga utama subaru, WRX STI, ditetepake kanggo upgrade anyar teka 2021. Sumber sing cedhak karo produser Jepang ngandhani yen generasi sabanjure WRX STI bakal nggunakake turbo boxer 2.4 liter anyar, sing diarani FA24, ngompa ora kurang saka 400 tenaga kuda lan torsi 361 lb-ft.

Yaiku daya dorongan signifikan tumrap STI saiki sing ngasilake 304 hp lan 311 lb-ft torsi. WRX STI saiki spek Jepang sing didhukung dening versi turbo boxer Impreza WRX 2.0 2.0 liter, dikenal kanthi seneng ing bunderan motor minangka EJ20. Mesin kasebut wis wiwit wiwit taun 1989, ing macem-macem iterasi wiwit debut ing Warisan Subaru generasi pisanan. Kekuwatan boxer uga mesin sing saingan, lan menang telung gelar Produsen Rally Championships World ing pertengahan 90an lan telung gelar driver wiwit taun 1995 nganti 2003.

Miturut sumber kita, turbo boxer turbo sing duwe A.S.-liter nganggo WRX, nampilake mesin EJ25, bakal tetep dadi layanan nganti generasi WRX Series sing bakal diterusake sawise taun 2021.

Saiki, ayo bali menyang EJ20 sing spesifik Jepang. Kanthi hormat ing tahapan rally sing kasar lan angel ing saindenging jagad iki, mesin petinju iki wis nggampangake Subaru liwat 30 taun kompetisi perhimpunan lan pirang-pirang generasi produksi mobil lan entuk legion penggemar ing saindenging jagad iki.

Nanging kabeh perkara apik kudu rampung. Ekstra bahan bakar lan emisi reguler nuntut mesin sing luwih efisien, luwih resik lan turbo boxer FA24 sing anyar-anyar wis dingerteni minangka daya pilihan sing dipilih. Para penggemar subaru enggal bakal ngerteni manawa turbo FA24 mung dadi mesin sing padha sing nguasani model saiki Ascent SUV. Ing spek Ascent, FA24 ngasilake 260 hp.

Nanging, spesifikasi WRX STI generasi sabanjure, mesin FA24 sing padha bakal nampa upgrade sing signifikan kanggo entuk udud sing luwih gedhe 400 hp. Miturut sumber, FA24 ing spek STI bakal nggunakke crankshaft lan piston sing dikuatake, imbangan wektu sing dioptimalake, katup sing apik lan port intake, tekanan ngedongkrak bakal ditrapake lan kapasitas rem bakal ditambah, ing antarane modifikasi liyane. Lan omah-omah karo sistem 4WD sing wis nyoba lan kabukten kanthi sistem 4WD, ora ngarepake kinerja lan penanganan kelas sing unggul.

Nalika nggawe mesin STI anyar sing luwih kuat, insinyur Subaru katon menehi turbo "liter" Mercedes-AMG 2.0 liter kaya sing ditemokake ing A45 lan CLA45 "sing ngeterake 416 hp lan 369 lb-ft torsi. Mesin iki saiki dikenali minangka mesin produksi seri silinder 2.0 paling kuat ing planet kasebut.

Lan apa babagan gaya penting saka STI anyar? Muga-muga model sabanjure kanggo menehi lapisan mancep kaya ing foto ing ndhuwur, gaya sing diwenehi petunjuk desain penting saka Konsep Performance Subaru Viziv sing pisanan katon ing 2017 Tokyo Motor Show. Ditampilake dening badan sing murah, lebar lan flare gedhe, konsep Viziv minangka salah sawijining sorotan Tokyo ing taun 2017.

Nalika Subarist tegar bakal ngarepake para desainer ora bisa ngrubah awak kanthi konsep Viziv kasebut, dheweke uga bakal nesu kanthi lembaran spek sing diwiwiti kanthi output maksimal ngluncurake sekitar 400hp lan tag rega ngarep-arep ngrusak $ 50,000.