kabar

apa sing kontak coli?

2020-03-03
Kanthi pangembangan mesin bensin mobil menyang arah kecepatan sing dhuwur, rasio komprèsi sing dhuwur, daya tinggi, konsumsi bahan bakar murah, lan emisi sing sithik, piranti pencucuh tradisional ora cocog kanggo digunakake. Komponen inti piranti kontak yaiku coil kontak lan piranti ngoper. Kanthi nambah energi gegelung pencucuhan, plombolan cemlorot bisa ngasilake sumilir kanthi energi sing cekap, yaiku kahanan dhasar piranti kontak kanggo adaptasi karo mesin modern.

prinsip

Ana rong set coil ing gulungan pencucuhan normal, kumparan utama lan kumparan sekunder. Koil utama nggunakake kawat lapisan kanthi lapisan sing luwih kandel, biasane nganggo udakara lapisan 0.5-1 mm sekitar 200-500; kumparan nomer sekunder nggunakake kawat lapisan lapisan sing luwih tipis, biasane udakara 0.1 mm kawat sekitar 15000-25,000 giliran. Siji mburi coil utama disambungake menyang sumber daya voltase rendah (+) ing kendharaan, lan mburi liyane disambungake menyang piranti sing ngoper (disconnector). Siji mburi coil sekunder disambungake ing kumparan utama, lan ujung liyane disambungake menyang ujung output garis voltase dhuwur kanggo ngasilake listrik voltase dhuwur.

Alesan kenapa kumparan kontak bisa ngganti listrik voltase rendah ing mobil dadi voltase dhuwur amarga nduweni bentuk sing padha karo trafo biasa. Koil utama duwe rasio giliran luwih gedhe tinimbang kumparan sekunder. Nanging, kumparan kontak bisa beda karo trafo biasa. Frekuensi operasi trafo biasa tetep ing 50Hz, uga dikenal minangka transformer frekuensi listrik. Gegelung kontak kasebut ing bentuk pulsa lan bisa dianggep minangka transformer pulsa. Kacepetan rotasi bola-bali nindakake panyimpenan energi lan energi energi ing frekuensi sing beda.

Yen kumparan utama diuripake, kolom Magnetik sing kuwat digawe sak arene amarga mundhak saiki, lan inti inti nyimpen energi lapangan Magnetik; nalika piranti ngoper nyopot sirkuit coil utama, kolom Magnetik saka kumparan utami kanthi cepet, lan gulungan voltase sekunder Dhuwur bisa dipengaruhi. Medan magnet coil utama luwih cepet, saiki saiki luwih gedhe nalika saiki sesambungan saiki, lan rasio giliran loro kumparan, voltase luwih dhuwur sing diwenehake dening kumparan sekunder.