kabar

Apa sumbu setengah kasebut

2019-11-27
Setengah gandar uga diarani drive gandar. Aci separo minangka poros padhet sing ngirim torsi ing antarane bedane lan rodha pengemudi. Pungkasan ing njero umume nyambung karo gear setengah batang liwat spline, lan mburi njaba nyambung karo hub rodha. Gandar setengah kasebut sing biasane digunakake ing mobil modern bisa ngambang utawa semi-ngambang gumantung saka jinis sing ndhukung.

Gandar sing ngambang kanthi lengkap mung ngirim torsi lan ora duwe daya reaksi lan mbengkongake, mula digunakake ing kabeh jinis kendaraan. Gandar sing ngambang kanthi gampang gampang dibongkar lan ngumpul, lan gandar bisa dijupuk kanthi nyopot bolt ing pelek gandar.

Aci semi-ngambang ngirim torsi lan tahan kabeh reaksi reaksi lan wektu mlengkung. Amarga struktur dhukungan sing prasaja lan regane murah, mula digunakake ing kabeh jinis mobil kanthi reaksi regane cilik. Nanging masalah gangguan pembaruan setengah garan, lan nyopir mobil yen setengah-ubatan kasebut rusak bakal nyebabake roda mabur.